Error
  • Error loading feed data

Kiireen tuolla puolen

User Rating:  / 0

Tasan kahdeskymmenes vuosi ja noin kolmaskymmenes kerta, kun suuntasin Lapin riekko- ja harrimaille. Juuri ikinä en mihinkään muuhun lomakohteeseen mene kahta kertaa, mutta vaihtanenko koskaan tätä kohdetta.

Mielen rauhaa, puhdasta luontoa ja luonnon antimia, yhteistyötä rakkaan koiran kanssa. En tästä oikein enempää halua edes sanoa, sanokoot Eikka.

"Ja minä itse, miksi näitä mietin?

Se merkki varhaisen on vanhuuden

Miks seuraa käskyä en veren vietin

Vaan kansain kohtaloita huokailen

...

Havisten halki ilman lentäkäätte

Tekoja luokaa, maita valaiskaa"

 

{youtube}bqit3lWSdUQ{/youtube}

Suurinta luonnonsuojelua – Metsästys!

User Rating:  / 0

Metsästys asetetaan varsinkin kauden alkaessa tarkoituksellisesti aina huonoon valoon. Metsästäjiä syytetään elokuussa ihan kaikesta – rattijuopumusuutisissakin muistetaan mainita, että kyseessä oli metsästäjä. Harvemmin muita harrastajia tuodaan esille liikennerikkomusten yhteydessä? Eipä näy otsikoita: ”Innokas squash-pelaaja puhalsi 1,5 promillea”. Itseään luonnonsuojelijoiksi nimittävät aktivistit levittävät propagandaa metsästäjistä verenhimoisina saalistajina, jotka tuhoavat kaiken mahdollisen luonnosta. Korostettakoon, että erittäin arvokasta luonnonsuojelutyötä tekeviä ihmisiä on paljon, jotka hyväksyvät ja ymmärtävät metsästyksen roolin suomalaisessa luonnossa. Mutta valitettavasti ääntä tässäkin ryhmässä pitää pieni ääripään vähemmistö ja heidän provokaatiot ylittävät mediakynnyksen paljon asiallisempia uutisia herkemmin. Yritänpäs kuitenkin jakaa asiallista näkökulmaa metsästyksestä – ihan vaan vastapainoksi.

Register to read more...

Jahtikauden avaus 2014

User Rating:  / 0

Jahtikauden avaustunnelmia tällä kertaa videon muodossa. Kauden avaus onnistui odotuksiin nähden huomattavasti paremmin ja näin ollen monet kerrat saamme nauttia pakkasviikonloppuina juhlallisia kyyhkyaterioita.

{youtube}TTU8dm_Q-vo{/youtube}

Register to read more...

Mehto nimeltä Roosa, Elämäni hienoin riistatyö

User Rating:  / 0

Oli myrskyisä mutta ei niin kovin synkkä yö. Heräilimme totuttuun tapaan laavulta reilut pari tiimaa ennen aurinkoa – ja lintuja. Tuuli oli niin kova, että päätimme unohtaa vakioteerisuot ja lähteä kartoittamaan meille uusia rämeitä. Aamupuuron ja pienen ajomatkan jälkeen lähdimme talsimaan Jaakobin ja Matusalemin kanssa kohti juurakkajänkää. Puolen tunnin kävelyn jälkeen aloimmekin olla kosteilla mailla ja heti ensimmäinen teeri pyyhälsi kauheata haipakkaa jängän yli myötätuulessa. Se meni minne lie, mutta päätin silti lähteä sen perään. Jaakobbi ja Matusalemi jäivät suon reunalle kytystämään – luonteeltaan kun laiskansitkoja ovat.

Register to read more...

Luonnon muonituksessa Utsjoella

User Rating:  / 0

Jo kahdeksastoista syksy, kun suuntaan kohti tuntureita riekko- ja harjusmaille. Jokin sinne aina vetää - liekö Lapin taika vai mikä. Mielessäni olen pohtinut usein, miten ihmiset viitsivät käydä aina vaan uudestaan ja uudestaan samoissa lomakohteissa - kovin kummallisia ovat, olisihan maailmassa paljon uuttakin katseltavaa.

Pyhänä taivallettiin autolla reilut tuhat kilometria määränpäänä Inarin Kultahovi. Kultahovi on paikka minun mieleeni. Hyvä asiakaspalvelu, erinomainen ruoka ja rantasauna Juutuan virran varrella - mitä sitä ihminen enempää. Tämä perinteinen setti jälleen läpi käytiin ennen yöpuulle asettumista. Yö ei taas kaksisesti unta tarjonnut ja aikaisen aamiaisen jälkeen vielä palan matkaa päräytettiin autolla pohjoista kohti ja lähdettiin taivaltamaan kohti erämaata.

 

Reilun kymmenen kilometrin vaellus edessä kohti valittua leiripaikkaa.

Register to read more...

Jahtikauden avaustunnelmia

User Rating:  / 0

Blogijulkaisut ovat harventuneet ja tulevat olemaankin syksyn harvaksellaan - syynä tietysti jahtikausi. Nyt hankitaan luomulihat ensivuodeksi pakkaseen.

Kausi on siis avattu - omalla kohdallani 31. kerran. Edelleen kauden avaus jänskätti niin paljon, ettei edeltäneenä yönä uni juuri silmään tarttunut.

Register to read more...

Luonnollisen vihreä?

User Rating:  / 0

Eduskunnassa äänestetään tänään turkistarhauksesta – se pisti pohtimaan aihetta. Maalaisjärjellä ajatellen aito turkis tuntuisi olevan hyvinkin ekologinen ja luonnonmukainen tuote. Sen tekemiseen ei tarvita teollista tuotantoa yhtä paljon kuin esimerkiksi synteettisistä kuiduista valmistettuun tuotteeseen. Maapalloa uhkavat kuitenkin ensisijaisesti hiilidioksidipäästöt. Linkki MTT:n tutkimukseen turkistuotannosta Suomessa.

Register to read more...