Error
  • Error loading feed data

Töitä 40h/vko! Kuka hullu jaksaa?!

User Rating:  / 0

http://www.esquire.com/style/answer-fella/difference-sweat-tears-0310Vastikään ehdotettiin suomalaisen kilpailukyvyn edistämiseksi palkansaajien työajan pidentämistä 37,5 viikkotunnista 40 viikkotuntiin. Ehdotus on mielestäni käsittämätön, varsinkin kun samassa yhteydessä puhuttiin myös paikallisen sopimisen lisäämisestä. Olisi kovin yksinkertaista, jos läsnäolon lisäämisellä parannettaisiin kilpailukykyä.

x[h]/vko, kun x=vakio

Minun maailmassani kilpailukyky muodostuu motivoituneesta ja hyvinvoivasta henkilökunnasta, joka toimii tehokkaasti ja innovatiivisesti. Siihen ei päästä pakottamalla työaika x[h]/viikko, jossa x=valtakunnallisesti sovittu vakio.

Register to read more...

"Jaa"-kiekon MM-valierä

User Rating:  / 0

http://www.iihfworlds2014.com/en/games/2014-05-22/CAN-vs-FIN/Tänään on jälleen hieno suomalainen urheilupäivä – tulossa MM-lätkän välieräpeli Suomi-Tsekki. Jääkiekon MM-kisoja varjostavat aina kommentit, etteivät mukana ole parhaat pelaajat ja pelien taso on surkeaa. Onko nyt menossa "Jaa"-kiekon MM-valierät? Itseäni asia ei häiritse. Käydäänhän muutenkin katsomassa vaikkapa suomalaista jalkapalloa - jopa divaritasoista. Kiekko on joukkuelaji ja on hieno seurata itse pelin lisäksi joukkueiden kehittymistä ja spekuloida mitä tapahtui ja miksi. Joukkue on joukkue niillä pelaajilla, jotka ovat mukana. Parhaan mausteen keskusteluihin tuo, ettei kenelläkään ole asioihin mitään faktaa.

Register to read more...

Johtajan 7 kuoleman syntiä

User Rating:  / 0

http://galbite.com/brad-pitt-best-moments-movies-scenes/Viimeksi pohdin johtajalta toivottuja ominaisuuksia – nyt tarkastellaan vähemmän toivottuja. Jo varhainen kristinoppi tuntee seitsemän kuolemansyntiä: ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, kohtuuttomuus ja himo. Eivät näiltä paheilta säästy johtajatkaan.

  1. Ylpeys. Valitettavan moni johtaja ajattelee, että viisaus on yksin hänessä itsessään tai korkeintaan lähipiirissä. Vielä yleisempää on, että maailman ajatellaan olevan sellainen kuin juuri minä sen näen.
  2. Kateus. Kadehditaan toisen menestystä. Valitettavasti tämä vie paljon energiaa, joka on pois monesta paljon tärkeämmästä asiasta. En voi itsekään sanoa välttyneeni kateuden tunteelta – voitko sinä?
  3. Viha. Usein on tullut nähtyä ja kuultua, kun johtavassa asemassa oleva henkilö haukkuu kollegaansa. Minulle tällainen käytös viestii vihasta. Menestyvä johtaminen vaatii toimivaa ryhmädynamiikkaa. Jos esimerkiksi johtoryhmän jäsenet haukkuvat toisiaan – väitän, ettei sen yrityksen viimeisellä rivillä plussa-merkkiä ole näkyvissä.

    Register to read more...

Hyvinvoinnin Suurlähettiläät tarjoaa hyvinvointia työyhteisöihin

User Rating:  / 0

Kokemuksellinen ryhmän kehityspäivä

IlmainenTyöyhteisön kokemuksellinen kehityspäivä yhdistää perinteisen ja hauskan tyky-päivän sekä ryhmän toimintaa eteenpäin vievän koulutuspäivän. Jokaiseen kehityspäivään on rakennettu ryhmädynamiikkaa eteenpäin vieviä elementtejä. Saat päivän perusteella havaintoni ryhmässäsi esiintyvistä ilmiöistä, joiden avulla voitte kulkea eteenpäin ryhmänne kehityskaarta kohti intohimoisesti perustehtävää suorittavaa unelma-tiimiä. Kehityspäivä rakennetaan haluamasi teeman ympärille. Tarjolla olevia teemoja: ryhmädynamiikka, luonto, itsensä johtaminen, liikunta, kilpailu ja pikkukoulu.

Register to read more...

Mikä tekee johtajasta myönteisesti poikkeavan – jopa hullun? Johtajaominaisuuksien TOP5!

User Rating:  / 0

Mika Waltari: Sinuhe Egyptiläinen

  1. OPI! Tärkeimpänä ominaisuutena pidän oppimista. Ymmärtämystä siitä, että minun tapani ajatella ei ole ainoa ja harvemmin edes järkevin tapa. Opi nuoremmilta, opi organisaation joka tasolta, opi kokeneimmilta, opi lapsilta, opi luonnosta – pidä mielesi avoimena, oppia on tarjolla joka paikassa.

    Register to read more...

Aivan liikaa liian mieletöntä johtamista!

User Rating:  / 0

Mielessämme on kaikki – unelmamme, tahtomme ja koko elämämme. Johtamisessa kuitenkin erittäin vähän edes halutaan ymmärtää ihmisen mielen käyttäytymistä. Kuuluinpa kerran johtoryhmään, joka toimi todella huonosti. Eräässä johtoryhmän palaverissa uskalsin avata suuni tunteistani ja totesin, että minua ahdistaa kyseinen tapamme toimia siinä hetkessä. Palaveri keskeytettiin saman tien ja pidettiin kahvitauko, jonka jälkeen se jatkui normaalisti – ikinä tilanteeseen ei palattu. Ryhmän johtaja hukkasi merkittävän hetken ymmärtää ryhmäläistensä mieltä ja päästä kiinni niihin ilmiöihin, jotka pitivät ryhmää tehottomana. Uskallus tai osaaminen ei johtajalla riittänyt. Sittemmin ryhmä hajosi – onneksi! Ryhmä koostui hienoista yksilöistä, joka oli ryhmänä ajanut itsensä todella syvälle. Oli unohtunut mielen puoleinen läppändeerus!

Register to read more...

Taistelut voitetaan tai hävitään ryhmädynamiikalla

User Rating:  / 0

 

http://beta.thescore.com/Lisäys 21.2.2014. Tämän ja monen muun ryhmädynamiikkaan liittyvän kirjoitukseni ajatukset ovat peräisin Rovion Esalta. Pian tämän kirjoituksen jälkeen sain kuulla Esan siirtyneen tästä ajastamme pois. Esa on minulle esikuva ja vaikuttanut elämääni todella paljon ja vaikuttaa varmasti elämäni loppuun saakka. Oli suuri kunnia saada olla hänen viimeiseksi jääneellä ryhmädynamiikan yhdeksänpäiväisellä koulutusjaksolla viime keväänä. Parasta mitä minä ja sinä voimme tehdä Esan muistolle, on pitää hänen ajatuksiaan elossa ja jakaa ryhmädynamiikan oppeja eteenpäin. Vielä joku kaunis päivä, me osaamme elää kuten Esa meitä opettaa. Tämän lupaan, lepää Esa rauhassa.

Register to read more...