Error
  • Error loading feed data

Kiire syö tuloksia - joulupöydässäkin

User Rating:  / 0

Kiire on tunne. Kiire on valinta. Se on valinta, jota me pidämme erittäin tärkeänä – jopa usein tärkeämpänä kuin unta tai ravintoa. Monelle joulun aika ja vuoden loppu ovat kaikkein kiireisintä aikaa. Pitää rakentaa täydellinen joulu ja työmaalla on pakko saada tuotteet ja laskut lähtemään, vaikkei asiakas niitä tarvitsisikaan. Eihän sitä tiedä, vaikka seuraavaa vuotta ei koskaan tulisikaan.

Register to read more...

Historian kirjat uusiksi

User Rating:  / 0

Minulla on kunnia saada tehdä yhteistyötä opetusalan ihmisten kanssa sekä tietysti seurata omien lasten taivallusta kansan kynttilöidemme hyvässä huomassa. Hienoa, että opetussuunnitelmat ovat muuttumassa. Toivottavasti valtioneuvoston asetuksia osataan soveltaa mahdollisimman oikealla tavalla, täydellisyyteen emme valitettavasti kykene, koska me aikuiset emme osaa koskaan elää lastemme elämää – se on heillä ihan omansa.

Kyselin vast’ikään seiskaluokkalaiselta historian kokeen asioita. Aihe käsitteli 1800-luvun Suomen ja Pohjois-Euroopan historiaa eli hyvin perusasioita. Varmaan jokainen lukija osaa sanoa vaikkapa viisi keskeisintä asiaa kyseiseltä aikakaudelta! No, antaa tulla vaan...

Register to read more...

Media kylvää vihan siemeniä

User Rating:  / 0

VihaViha, tuo voimakas ja meille kaikille tuttu tunne. Vihan viesti on ”EI” ja puolustamme sillä sekä fyysistä että henkistä koskemattomuuttamme. Viha on energiaa pursuava, välttämätön, terveellinen ja suojaava tunne. Kerromme sillä: ”Nyt saa riittää!”, ”Näin minua ei kohdella!” Ilman vihaa olemme ilman suojaa ja alttiita hyväksikäytölle. Vihan vastakohta ei ole rakkaus, vaan ne voivat olla jopa hyvin läheisiä tunteita. Vihaa ja rakkautta yhdistää vahva merkityksellisyys – vastakohtana näille tunteille on täysi välinpitämättömyys. Puhumme siis erittäin tärkeästä perustunteesta.

Register to read more...

AY-liikkeet ajetaan alas - SAK, STTK sekä AKAVA lakkautetaan vuoden 2015 loppuun mennessä

User Rating:  / 0

Kehysriihen vaiettu kohta on AY-liikkeiden alasajo. Sekä elinkeinoelämän että ammattiyhdistysliikkeiden edustajat ovat tulleet lopputulokseen, ettei nykyisenkaltainen järjestelmä yhteiskunnassamme enää toimi. SAK, STTK sekä AKAVA lakkautetaan vuoden 2015 loppuun mennessä.

Kaksi keskeistä päätökseen johtanutta tekijää olivat:

  • järjestöjen lakkauttamisella saavutetaan 17,8mrd€ säästöt
  • työnantajilla ja työntekijöillä ei ole enää varaa katsoa eri suuntiin.

    Register to read more...

Hyvää joulua, kaikesta huolimatta

User Rating:  / 0

On aika joulun – aika antamisen. Mutta mitäpäs annat lahjaksi ja kenelle? Korttiako vai ihanko lahjaa? Jos korttia, niin onko somessa ok vai vieläkö laittaa Kusti polkemaan? Jos lahjaa, niin minkälaista vai annanko rahana? Joulu poikkeaa muista lahjan antamisen hetkistä siinä, että todellakin joudumme miettimään myös kysymystä kenelle ja juuri tämä tekee joulusta antamisen juhlan.

Register to read more...

Hyvää itsenäisyyspäivää rintamalta

User Rating:  / 0

http://kelloviidenkahvi.blogspot.com/2011_12_01_archive.htmlHieman harmistuneena olen seurannut valtaisaa huomiota, jonka eilinen mellakka sai. Ikävää, että ihmiset haluavat jakaa sitä tarinaa ja asennetta. Mielestäni parempi vaihtoehto on vaieta koko asiasta ja vielä parempi olisi jakaa sitä asennetta, jota itse pitää tärkeänä. Siksipä halusin ja sain kirjoittajan luvan jakaa seuraavan itsenäisyyspäivän toivotuksen rintamalta.

Register to read more...

Elämän tarkoitus

User Rating:  / 0

http://collider.com/monty-python-absolutely-anything/Kulkeakseni kohti vuoden 2021 -ajattelijatavoitettani, lienee syytä lähteä pohtimaan asioita suhteellisen alusta. Itse asiassa aihe tuli vastaan twitterissä, johon oli linkitetty FilosofianAkatemian kirjoituskilpailu:  ”Elämän tarkoitus”. Tätä asiaa olen pohtinut paljonkin viimeisen viiden vuoden aikana – ensimmäisen kerran toki nyt katsoin, mitä Google ja Wikipedia tietää aiheesta ja paljonhan ne tietävät. Jo tämän johdannon aikana käy selväksi, että aihetta on syytä pohtia aina ajassa uudelleen. Tuskinpa esimerkiksi Platon päätyi pohtimaan asiaa Sokrateen twiitin kautta. Maailma siis muuttuu kovasti ajassa – muuttuuko myös elämän tarkoitus?

Register to read more...